zaterdag 18 januari 2020

Alles over Tapas eten



Tapas eten wat je moet weten:

Als je tapas wilt eten ben je in de oude stad van Sevilla aan het goede adres. De binnen
stad heeft een grote dichtheid aan tascas (Tapa barretjes) waar het wemelt van
hongerige klanten.





Na 19.00 uur staat de tapkast , boordevol borden met tapas van allerlei soorten, eieren,
kaas, ham etc. Hieronder volgt een stappenplan als je heel veel tapas wilt eten
(heb ik gelezen in een leuk boekje van Polly Evans Tapas en Trappers.


A: slenter eerst langs alle bezienswaardigheden in Sevilla tot je honger en dorst krijgt.

B; Kies de druktste en rokerigste Tasca (Tapa bar) uit. Het is van groot belang dat
   de vloer  een bende is,  dit betekent dat het een populaire bar is.

C: bestel een drankje en vraag de barkeeper om een bord.

D: maak zorgvuldig een afweging van wat je gaat pakken.

E: Bedenk dat alles er erg lekker eruit ziet de tortilla of de croqueta of de ham of een
    stuk worst eieren etc.

F: Doe alles wat je lekker vind op je bord. Ga met je bord naar de barkeeper en laat zien
    wat je gaat eten anders  krijg je later problemen met het afrekenen. (Even eerst vragen
   wat  een tapa kost, anders moet je straks nog ergens gaan pinnen.

 G:  Drink niet te snel en eet langzaam want je hebt nog een paar uurtjes te gaan, je
       kan altijd weer nieuwe tapas halen  en ga elke keer langs de barkeeper zodat hij
       weet wat je straks betalen moet.

 E: Wanneer je klaar bent om te vertrekken,  vergeet dan niet om je papieren servet
     op de grond te gooien als compliment aan de bar. (wel even controleren dat er al
     genoeg rotzooi op de grond ligt, anders krijg je  een probleem met de eigenaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten